Zo is het om koffie van $600 uit een koffiezetapparaat van $9.000 te drinken

exc-5800cb56be65946dfe9493dc

Scroll this

Ook jij hecht waarde aan het bakkie pleur waar je de dag mee begint, maar ik betwijfel of je er bijna 10.000 dollar voor over hebt. Toch is dat wat je moet neertikken voor de beste gear en de beste koffie ter wereld.

De duurste koffie is natuurlijk de Kopi Loewak koffie. Deze ken je vast wel. Het is gemaakt van de bonen die worden opgegeten en uitgekakt door de Vietnameze Civetkat. En omdat iemand moet zitten rommelen in kattenkak, mag jij daar extra voor betalen. Hype much? Ik denk het, het onderstaande filmpje vertelt het.

Daarnaast een koffiezetapparaat van even 6.000 dollar waar je zelf met een stokje in mag roeren. Waarom? Omdat de perfecte receptuur voor elk gewenst bakkie pleur erin verwerkt staat. En die koffie, naast dat een pondje al bijna je halve maandsalaris opslokt, moet deze ook nog door een grinder van 3.000 dollar. Waarom zo duur? Omdat dit machientje de meest consistente korrelgrootte ooit geeft.

Wil je niet bijna 10 ruggen kwijt zijn zonder dat je weet wat je mag verwachten, dan kun je de Civetkatkakkoffie ook krijgen voor zo’n $100 per kopje. En dat is als je een tentje kunt vinden waar ze het aan je willen verkopen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *