De bizar snelle groei van de technologie: van draaitelefoon naar zelfrijdende auto

exc-57f7d77444024352e103876f

Scroll naar beneden

Je staat er niet altijd bij stil, maar de kans is groot dat jij nog met een 56k6 modem je eerste mp3tje hebt gedownload, of dat je nog naar de TV moest lopen om een andere zender op te zetten. Het is daarom ook wel eens tof om een korte tocht te maken van de Commodore 64 tot nu.

Dat is precies wat er in deze video gebeurt. We gaan letterlijk vanaf de Commodore 64, naar de huidige technologie en maken daartussen verschillende stappen zoals natuurlijk de allereerste iPhone, maar ook de Nokia 1100, de introductie van Google en die opkomst van breedband internet. Daarnaast wordt ook kort gekeken naar wat dat voor de mensen zoals wij betekende op dat moment.

Moet je je voor de grap eens bedenken dat je vroeger niet eens wist wat wi-fi was omdat het nog uitgevonden moest worden, dat je al blij was met internet door een draadje. En bedenk je dan nu eens dat de jeugd van tegenwoordig geen idee heeft dat er een wereld bestond zonder wi-fi. Het eerste wat er dan in je op komt is natuurlijk dat je al oud begint te worden, maar je kunt de andere kant op kijken en zien dat we de introductie nog heel veel interessante nieuwe technologieën zullen gaan meemaken. Wat die zijn, daar kunnen we alleen nog maar over speculeren, maar dat ze cool gaan zijn, dat is een ding wat zeker is.

Submit a comment