Streets of Warcraft brengt de gameserie naar de straten als street art

exc-583dd658b8a79bc809bd3488

Scroll this

Om het tienjarig bestaan van World of Warcraft te vieren bedacht het street art collectief Arttitude dat het wel eens heel tof kon zijn om de wereld van Warcraft naar het echte straatbeeld te verplaatsen. Twee jaar later hebben ze straten in Amsterdam, Londen en Parijs van zwaar indrukwekkende kunst voorzien.

Voor de kunstwerken werd het streetteam van Arttitude ingeschakeld. Dit bestaat uit een wisselende selectie van 27 artiesten uit 4 verschillende landen. Denk hierbij aan Bruno Leyval, de MNK Crew, Tsuchinoko, Aroe, Dize en Yome. Allen hebben een duidelijke eigen stijl en brengen daardoor ook een duidelijke andere kijk op de wereld van Warcraft. Zij werkten samen met de ontwikkelaar Blizzard Entertainment om het project zo goed en authentiek mogelijk van de grond te krijgen.

Het geheel begon in Londen. Hierbij mocht het collectief een samenwerking aangaan met de bekende Shoreditch Art Wall. Dit ligt in een wijk waar bijna elke muur voorzien is van kunstwerken van verschillende artiesten waaronder natuurlijk ook namen als Banksy. Voor Londen werd de tagline ‘Night Elf is the New Orc’ gekozen.

De volgende stop was Parijs, of ook wel Orcland volgens Arttitude. De straten waren hier wat minder geschikt voor hun kunst om veel verschillende redenen. Gelukkig konden de kunstenaars terecht op de Paris Comics Expo en mochten ze het Bercy Skatepark onder handen nemen.

Meer van Londen zien? Hier heb je een gallery

Als laatste bracht het collectief een bezoekje aan onze hoofdstad. Hierbij werd gekozen voor een Murloc thema. Logisch. In deze stad werkten ze samen met het Urban Art Now Amsterdam initiatief. Hierdoor mochten de heren losgaan op drie verschillende muren langs de kanalen.

Om dit hele project af te ronden heeft Plan 9 alle art gebundeld in een gelimiteerde oplage van een Arttitude Bootleg. Hierin vind je niet alleen de street art uit de drie steden, ook vindt je de nodige kunstwerken van andere artiesten die om hun input gevraagd werd (hieronder een voorproefje daarvan). Daarnaast is alles afgewerkt met achtergrond informatie over de artiesten en schetsen van het voorwerk wat ze gedaan hebben om Streets of Warcraft zo speciaal mogelijk te maken.

Het boek is gelimiteerd tot 1.500 stuks. En hoewel dit boek nog er niet tussen staat, is de webshop van Plan9 zeer goed gevuld met andere boeken en prenten van de kunstenaars die ook aan dit project hebben meegewerkt.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *