Amsterdamse brouwerij Oedipus gaat bier rijpen op Jameson vaten

exc-56bb7a082b8ddea8e938adac

Scroll this

Hmmm, bier en whiskey. Twee van mijn favoriete dranken. De combinatie tussen de twee bestaat al een tijdje, maar het is altijd leuk om te zien dat een relatief kleine brouwerij een samenwerking aangaat met een groot whiskeymerk om iets speciaals te maken. En in dit geval gaat het niet alleen om bier dat gerijpt wordt op whiskey vaten…

De craft brouwers van Oedipus uit Amsterdam en de whiskeygigant Jameson uit Cork, Ierland staan op het punt om hun Barrel Aging project te starten. Deze week zijn de gebruikte Jameson vaten na maanden van voorbereiding eindelijk overgebracht naar ons koude kikkerlandje. Klaar om een friszure en hoppige Saison op te laten rijpen. Het doel hiervan is om de Saison een extra smaakdimensie te geven waarin de invloed van de Ierse whiskey naar boven moet komen.

’Dit is een ontzettend spannend experiment voor ons. We zijn heel benieuwd om te zien en vooral te proeven wat er gebeurt met ons bier als we het laten rijpen op Jameson whiskeyvaten. We zijn ook trots dat we nu als één van de eerste brouwerijen wereldwijd deze samenwerking kunnen oppakken. We kijken uit naar de eerste slok van dit speciale bier.’’ wist Rick Nelson van Oedipus hier nog aan toe te voegen.

Nu is Oedipus niet de eerst brouwerij waar Jameson mee samenwerkt. Eerder werkten ze ook samen met Fransiscan Well Brewery. Uit deze samenwerking kwam niet alleen een biertje dat gerijpt werd op de whiskeyvaten. Deze door de brouwer gebruikte vaten werden namelijk weer terug gebracht naar de distilleerderij van Jameson in Cork waar de Master Distiller besloot om hier een zeer speciale whiskey op te laten rijpen. Met als uiteindelijk resultaat: Jameson Caskmates. Whiskey gerijpt op whiskey-bier vaten.

Zowel de speciale Saison van Oedipus als de James Caskmates whiskey zullen vanaf april in de schappen liggen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *