Healthy AF: Hoe bier kan helpen bij het bestrijden van kanker

exc-56eff98b01dbae496bfd0769

Scroll this

Het lijkt er steeds meer en meer op dat bier een wondermiddel voor allerlei kwaaltjes is. Dit keer hebben onderzoekers ontdekt dat een van de belangrijkste ingrediënten van bier kan helpen met bestrijding van ziektes waaronder kanker.

Het ingrediënt waar het hierbij om draait is hop. Je weet wel, dat stukje natuur dat ervoor zorgt dat je IPA zo bitter en zo extreem smaakvol is. Onderzoekers hebben twee compounds (lupuplones en humulones) van hop geïsoleerd en in verband gebracht met kanker bestrijdende eigenschappen. En hoewel dat goed nieuws is, houdt het daar ook wel een beetje mee op. De wetenschappers zijn er namelijk nog niet in geslaagd om deze twee compounds uit de hop te krijgen. Dit is een belangrijke stap omdat ze hierdoor kunnen checken of deze ook na te maken zijn. Wanneer dit mogelijk is, kan het namelijk pas ingezet worden als geneesmiddel. De betrokken wetenschappers zijn nu opzoek naar biologen en medische wetenschappers om het onderzoek mee voor te zetten.

Projectleider Dr. Kristopher Waynant wist hier nog aan toe te voegen: “When researchers extract healthful chemicals from hops, they first have to determine whether they have separated out the specific compounds they’re interested in. But if you can figure out how to make these compounds from scratch, you know they are the right ones.”

Tel dit goede nieuws op bij het feit dat al eerder is aangetoond dat hop een positieve werking heeft bij het gevecht tegen acne, gewichtstoename, HIV en zelfs leverziektes, en je bent gek als je niet dagelijks een biertje neemt.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *