Groene Buizerd: bier met wiet als ingrediënt

Scroll this

Wiet roken, dat ken je wel. Maar wiet drinken wellicht nog niet. Zeker niet als bier. Dankzij De Groene Buizerd van brouwerij Bronckhorster komt daar nu verandering in.

Wiet en bier gaan al jaren goed samen als genotsmiddelen die met elkaar genuttigd worden. Alleen nog nooit tegelijk, want inhaleren en drinken tegelijk kan een mens nu eenmaal niet zonder te sterven. Een euvel dat nu tot het verleden hoort, want brouwerij Bronckhorster Brewing Company komt met een ‘wietbier’, wat ze zelf niet zo noemen. Het groenkleurige bier dat de naam De Groene Buizerd meekrijgt, bevat namelijk niet alle stoffen uit cannabis die je wel binnenkrijgt als je een joint rookt.

Bronckhorster Groene Buizerd

Geen THC, wel CBD

De heren bij de Bronckhorster besloten namelijk om de THC uit cannabis achterwege te laten. THC is het geestverruimende goedje in de plant. Van het wietbier wordt je dus niet high, maar er zitten wel andere voordelen aan. CBD, het niet-geestverruimende goedje in cannabis, zit namelijk wel in het bier (40 ml per 1.178 flessen = 0,004%). Aan CBD zijn al meerdere positieve werkingen zoals pijnstilling, verlichting van slapeloosheid en zelfs genezing van kanker toegewezen. Al zijn al deze genoemde effecten nog niet wetenschappelijk bewezen. In de tijd van COVID-19 zou De Groene Buizerd dus wellicht kunnen helpen met het bestrijden van het virus.

Alles leuk en aardig, maar als dat bier niet te pruimen is, dan zijn we terug bij af. De Bronckhorster beweert natuurlijk dat het een geweldig bier met unieke smaaktonen is, maar tot we het zelf geproefd hebben kunnen we alleen maar herhalen wat de brouwer beweert: “De Groene Buizerd is een bier met ondergisting, dus eigenlijk een pilsener. Het heeft een lichte, frisse en zomerse smaak en is verrassend lekker.”

De Groene Buizerd Jungle bier

Gratis proefglas

De Groene Buizerd wordt op 1 juni om 13:00 gelanceerd in de webshop op de website van de brouwerij en in het proeflokaal van Bronckhorster Brewing Company. Een fles van 0,75 liter kost je €5,75. Als je op die dag naar het proeflokaal gaat (de horeca gaat vanaf 12:00 weer open) krijg je een gratis proefglas Bronckhorster bier bij de aanschaf van je fles Groene Buizerd.