DOOM: Behind the music geeft een briljante blik op het maken van de soundtrack van de game

exc-574dd1adcf80a19e5ac4334a

Scroll this

Metal en DOOM gaan hand in hand. Dat is algemeen bekend, maar daarnaast sta je er misschien niet bij stil dat de metal soundtrack veel meer in zich heeft en veel meer met je doet dan dat je hoort. Composer Mick Gordon legt daarom uit wat er allemaal gedaan is om deze monsterlijk vette soundtrack neer te zetten.

Hij steekt van wal met de iconische E1M1 riff die iedereen kent uit de originele DOOM. Hij wilde dit typische DOOM geluid naar 2016 tillen en haalde daarom een 9-snarige(!) gitaar in huis. Het geluid moest zo namelijk zo laag mogelijk. Het resultaat kun je in deel een van DOOM: Behind the music zien.

Maar haak daarna niet gelijk af want Mick heeft een hele aparte kijk op geluid die hij op een unieke manier weet aan te wenden. Hiermee maakt hij bijvoorbeeld van een heel clean deuntje een extreem smerig en industrieel geluid. Ook gebruikt hij een oude Russische synthesizer waarvan hij eigenlijk niet goed snapt hoe hij werkt.

Verwacht ook de nodige referenties aan het satanisme. De cijfers 666 komen regelmatig in beeld en ook het pentagram krijgt genoeg screentime. Als je goed oplet zie je zelfs dat Gordon bepaalde satanistische boodschappen weet te verwerken in de frequentie van de soundtrack.

Meer horen? Hier heb je de hele soundtrack.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *