Thuis je eigen KFC maken? Dit is het officiële geheime recept!

exc-57bdb37dd482e92729912c0b

Scroll this

Ladies and gentlemen, we’ve got ‘em. En dit keer gaat het niet om een wazige kerel, maar om iets heel belangrijks: het geheime recept van die heerlijke KFC-kip. Het 11-delige recept is namelijk vrijgegeven door het neefje van de baas en wij hebben hem voor je.

Je vindt nog eens wat als je rondneust in oude huizen van neefjes van Colonel Sanders, de man op de afbeelding van KFC. Een oplettende journalist vond namelijk een papiertje met daarop een lijstje van elf kruiden. Hij had een vermoeden dat dit wel eens iets belangrijks kon zijn en liet het aan het betreffende neefje zien. Deze bevestigde dat dit inderdaad de ‘geheime’ lijst van kruiden van het originele geheime recept van de KFC-kip is. Hierna volgde overigens wereldvrede. 

Hier heb je het lijstje:

1.) 5 gram zout
2.) 7,5 gram tijm
3.) 17,5 gram basilicum
4.) 7,5 gram oregano
5.) 15 gram Celery Salt
6.) 15 gram zwarte peper
7.) 15 gram gedroogde mosterd
8.) 60 gram paprika
9.) 30 gram knoflook zout
10.) 15 gram gemalen gember
11.) 45 gram witte peper

En hoewel het neefje van de Colonel bevestigde dat dit inderdaad het geheime recept is, weet KFC er natuurlijk niets van. Zij geven in een statement aan dat er al heel veel mensen claimen het recept te hebben gevonden, maar dat nog niemand het ook daadwerkelijk goed heeft gehad.

Maar goed, de journalist liet het er natuurlijk niet bij zitten en haalde er wat smaaktesters bij om het recept te testen. En hoewel er nog een minuscule aanpassing op het lijstje nodig was om de pure KFC smaak naar boven te halen waar deze mensen het er unaniem over eens dat dit inderdaad wel het echte recept moest zijn.

 

Fried chicken with 11 herbs and spices

Prep: 30 minutes

Soak: 20-30 minutes

Cook: 15-18 minutes

Makes: 4 servings

2 cups all-purpose flour

5 gram salt

7, 5 gram tablespoon dried thyme leaves

7,5 gram dried basil leaves

5 gram dried oregano leaves

15 gram celery salt

15 gram ground black pepper

15 gram dried mustard

60 gram paprika

30 gram garlic salt

15 gram ground ginger

15 gram ground white pepper

250 ml buttermilk (karnemelk)

1 egg, beaten

1 chicken, cut up, the breast pieces cut in half for more even frying

Expeller-pressed canola oil

1 Mix the flour in a bowl with all the herbs and spices; set aside.

2 Mix the buttermilk and egg together in a separate bowl until combined. Soak the chicken in the buttermilk mixture at room temperature, 20-30 minutes.

3 Remove chicken from the buttermilk, allowing excess to drip off. Dip the chicken pieces in the herb-spice-flour mixture to coat all sides, shaking off excess. Allow to sit on a rack over a baking sheet, 20 minutes.

4 Meanwhile, heat about 3 inches of the oil in a large Dutch oven (or similar heavy pot with high sides) over medium-high heat to 350 degrees. (Use a deep-frying thermometer to check the temperature.) When temperature is reached, lower the heat to medium to maintain it at 350. Fry 3 or 4 pieces at a time, being careful not to crowd the pot. Fry until medium golden brown, turning once, 15-18 minutes. Transfer chicken pieces to a baking sheet covered with paper towels. Allow the oil to return to temperature before adding more chicken. Repeat with remaining chicken.

— KFC

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *