Maak kennis met het 10-jarige meisje dat een heuse Deus Ex bionische arm heeft

exc-57d918736b8f5b09ff581d45

Scroll naar beneden

Vijftien maanden nadat Tilly geboren was, moest ze al afscheid nemen van beide armen. Nu, zo’n acht en een half jaar later, heeft ze een van de meest geavanceerde en toffe bionische armen die er bestaat. Hij is speciaal voor haar gemaakt en is gebaseerd op de game Deus Ex.

In de game Deus Ex heeft de mensheid al helemaal gewend aan het upgraden van het lichaam met bionische extraatjes waardoor prestaties van het menselijk lichaam eigenlijk onmenselijk worden. Wij zijn zo ver nog niet, maar de 10-jarige Tilly Lockey heeft er al wel kennis mee kunnen maken. Dankzij een samenwerking tussen prothesebouwers Open Bionics en game ontwikkelaar Eidos Montreal heeft zijn namelijk ’s werelds eerste echte Deus Ex arm.

Voor Tilly is het iets waar ze extreem blij van wordt. Tijdens haar optreden op Singularity U in Amsterdam werd ze zichtbaar vrolijk van het dragen van de arm. Volgens haar komt dit niet alleen doordat de arm speciaal voor haar gemaakt is en meer mogelijkheden heeft dan een andere prothese, maar vooral omdat de looks van het ding haar het gevoel geeft dat ze een superheld is. Daarnaast wist ze te vertellen dat het voor haar juist geweldig is om zo’n opvallende arm te hebben. Ze wil absoluut geen rare huidkleurige prothese hebben. Deze arm geeft haar het gevoel dat ze een unieke meid is en dat ze zich niet hoeft te schamen, maar juist trots kan zijn op haar voorkomen.

De arm is overigens een prototype en work in progress. Open Bionics blijft constant upgrades uitvoeren en Tilly heeft daardoor de arm niet dagelijks tot haar beschikking. In de toekomst willen ze bijvoorbeeld een telefoon gaan toevoegen aan de arm omdat het vasthouden van een mobiel de mogelijkheden zou beperken. Iets wat opgelost kan worden door de telefoon simpelweg in de arm te bouwen. Voor nu is de op Deus Ex gebaseerde arm vooral speciaal dankzij de bewegingsmogelijkheid. Zo kan de hand draaien en kunnen de vingers onafhankelijk van elkaar bewogen worden, iets wat bij een normale prothetische arm vaak beperkt is tot het openen en sluiten van de hand. 

Het design is tot stand gekomen door de samenwerking met de game ontwikkelaars van Deus Ex. Zij hebben eigenlijk de arm van hoofdpersoon Adam Jensen vertaald naar een real-life design en deze beschikbaar gesteld aan Open Bionics. Daarnaast hebben ze constant hun input en feedback gegeven op de ontwikkeling van de arm. Dit omdat de Eidos eigenlijk per ongeluk expert is geworden op protheses en hoe deze in de toekomst kunnen gaan werken. Dit komt doordat ze extreem veel onderzoek hebben moeten doen naar protheses en de werking daarvan. Al deze verzamelde kennis hebben ze door moeten vertalen naar een toekomstvisie die je nu terugziet in de game en konden ze dus ook inzetten in de samenwerking met Open Bionics.

De samenwerking tussen Tilly, Open Bionics en Eidos Montreal zal voorlopig nog doorgezet worden. Dit betekent dus dat we in de toekomst vast nog meer van deze meid en haar geweldige arm gaan horen. 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.