De zomer is voorbij, tijd voor een nieuwe dakloze auto: de Mercedes-AMG GT Roadster

exc-57da903e9de4bb876e5b9df6

Scroll this

De Mercedes-AMG GT is al een van de bruutste wagens van dit moment, maar Mercedes heeft hem zojuist nog een tikkeltje dikker gemaakt. Hoe? Door het dak eraf te halen. Maak kennis met de Mercedes-AMG GT Roadster.

Of eigenlijk zijn het twee nieuwe Roadsters. Mercedes geeft je namelijk de keuze uit de “standaard” Roadster en de Roadster C. En tussen beide zitten beste verschillen. De C heeft wat upgrades meegekregen. De 4 liter twin turbo V8 in C produceert namelijk 550pk tegenover de 469 voor de standaard versie. Dat maakt dat de C 0,2 seconden eerder op de 100km/u zit tegenover zijn minder uitgeruste broertje. De AMG’s tikken in dit getal na 3,9 en 3,7 seconden aan. Dat is exact hetzelfde als bij de coupé’s, terwijl deze meer powerrrrr produceren. Gelukkig valt het te verklaren door de extra versteviging die is aangebracht om het gemis van het dak te compenseren. Dit weegt natuurlijk een stuk meer. Hoeveel precies is nog niet duidelijk want Mercedes heeft nog geen gewichten bekend gemaakt.

Maar er is meer. Zo heeft de C een bredere achterkant om de bredere velgen en banden te huisvesten. Ook sturen de achterwielen mee en is de vering in te stellen dankzij het AMG RIDE CONTROL systeem. Om het af te maken produceert de geüpgrade versie ook meer herrie omdat AMG hun Performance uitlaatsysteem hieronder geschroefd heeft. De standaard Roadster heeft een wat smaller kontje en produceert minder herrie (al zal het evengoed belachelijk vet zijn) omdat hij al deze mooie extraatjes niet meekrijgt. 

Aan de voorkant is ook niet alles hetzelfde. Mercedes-AMG heeft de C namelijk voorzien van grotere remmen en een extra “RACE” modus die de 7-traps automaat met dubbele koppeling nog scherper laat schakelen en het geheel afmaakt met een “highly emotional sound”, wat dat dan ook mag zijn… Beide versies hebben wel de elektronisch gestuurde grille sluiters waardoor de aërodynamica verbeterd wordt. De grille kan geopend worden wanneer er extra koeling nodig is.

Zowel bij de AMG GT Roadster en de Roadster C kan er gekozen worden voor een beige interieur en een rood, zwart of beige soft top. 

Vanaf volgend jaar zullen deze twee prachtige wagens bij de dealers te vinden zijn. Voor prijzen moet je nog even wachten tot ze getoond zullen worden op de Autosalon van Parijs begin oktober.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *