Morgan mist een echte insteek

exc-587d1d36b8a79b66d3141ded

Scroll this

Morgan begint met beveiligingscamera beelden waarop diezelfde Morgan een persoon aan de andere kant van een tafel aanvalt en op deze insteekt. Lee Weathers (Kate Mara) is een consultant die de situatie en het lijdend voorwerp, Morgan, moet evalueren. Morgan is een jong meisje (gespeeld door Anya Taylor-Joy van The Witch) die een combinatie van mens en machine blijkt. Waarom heeft ze ingestoken op haar ‘verzorger’ en waartoe is zij nog meer in staat?

Voor een film die bol staat van de bekende koppen die verder helemaal niet verkeerd acteren komt hij nergens echt uit de verf. Morgan begint als een soort Ex Machina maar mist de uitwerking van deze film. Morgan ontspoort wanneer het van psychologisch overslaat naar een meer actie georiënteerde film waarbij mensen in hoog tempo het loodje leggen en waarmee nou juist dat psychologische effect als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het einde laadt zich vrij gemakkelijk raden waardoor het beoogde effect uitblijft.

Morgan is het regie debut van Luke Scott, zoon van Ridley Scott die je zou moeten kennen van klassiekers als Aliens, Blade Runner en Gladiator. Het is een aardig begin maar Morgan komt voorlopig nog niet in de buurt van de films die zijn vader heeft gemaakt. Maar goed, Ridley begon ook niet met het maken van klassiekers dus er is zeker hoop voor de jonge regisseur.

Morgan is vanaf 25 januari verkrijgbaar op DVD & Blu-ray

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *