Wat drinken we dit weekend: Goose Island IPA

exc-59e851398c56a8c2f31fae29

Scroll this

Een goede IPA blijft toch een van mijn favoriete biertjes om te drinken. En ik hoor je alweer zeggen dat een IPA een verschrikkelijk hipster bier is, of dat het te bitter is om normaal te zuipen. Nu was ik al hipster voordat het cool was en moet je niet zo zeuren als het gaat om bitterheid. Je bent toch een kerel, of niet?

Nu we duidelijk hebben dat je inderdaad een kerel bent, is het toch wel logisch dat je extreem bittere bieren niet echt lekker vindt. Het geheim hierachter is dat je niet moet leren drinken. Denk maar aan je eerste Amsteltje, die was ook te bitter om normaal door te slikken. Nu slobber je dat slappe biertje weg alsof het water is.

Om terug te komen op de Goose Island IPA, dit is zo’n biertje die perfect is voor de beginnende IPA-drinker. Niet te bitter, maar toch lekker fruitig en vol van smaak. Het is dus geen vreemde troebele mangodrank met alcohol en ook geen super scherpe bitterheidsbom waardoor je na een slok een kwartier je kaken niet meer van elkaar krijgt. Nee, Goose Island heeft goed nagedacht over hun IPA. En dat laat zich zien in het feit dat hij meerdere prijzen en in 2010 de World Beer Cup Award voor beste IPA ter wereld heeft gewonnen. Het mooiste is dat hij in Nederland erg makkelijk verkrijgbaar, iets wat (helaas) nog niet vanzelfsprekend is voor Amerikaanse bieren. Een beetje slijterij of zelfs een Albert Heijn heeft hem staan.

Nu ben ik een ervaren IPA-drinker en heb zo’n beetje alle verschillende variaties wel gehad. Van de extra bittere Jack Hammer van Brewdog (een persoonlijke favoriet) tot het fruitsap dat Chubbles heet en wat Cloudwater Brewing toch een IPA durft te noemen. Waarom zou ik dan dit weekend een Goose Island uit de koelkast pakken? Simpelweg omdat ik niet altijd op extreme smaken zit te wachten. Een IPA met een goede balans is voor mij als een pilsje aan het einde van een werkdag alleen dan met wat meer smaak. Een lekkere doordrinker waar ik niet bij hoef na te denken en dus gewoon van kan genieten.

En daarom drinken we (ja, ook jij, je doet maar gewoon mee) dit weekend een Goose Island IPA.