The Walking Dead bier genaamd Lucille

exc-58c70323b8a79b3150a68fd8

Scroll this

In februari kwam brouwerij Terrapin al met een Walking Dead biertje. Toen ging het om een Bloedsinaasappel IPA. Deze keer gaat het om een dikke, op verschillende vaten gelagerde stout genaamd Lucille.

Mocht je de show niet volgen, Lucille is de naam die bad guy Negan aan zijn met prikkeldraad omwikkelde knuppel heeft gegeven. De reden dat het laatste Walking Dead biertje van Terrapin ook die naam heeft gekregen, is niet zonder reden. De stout mag dan vooral op zoetigheid gebrouwen zijn met veel melasse en vanille, maar de brouwer heeft het bier gelagerd op Hickory, Maple (esdoorn) en White Ash (essen) hout. En niet geheel toevallig zijn dat ook de houtsoorten waar men honkbalknuppels van maakt. 

Het zwarte bier heeft een schappelijk alcohol volume van 9,4% en zal maar tijdelijk te koop zijn. De 500ml flessen zullen eigenlijk alleen in de VS uitkomen, maar dat betekent niet dat je ze hier nooit zult zien. Ogen open houden, of die ene verre Amerikaanse vriend maar weer eens een berichtje sturen.