De Land Rover Defender SVX van James Bond staat te koop

exc-597778ec4c0dbfe9db81cbae

Scroll naar beneden

Deze Land Rover Defender SVX JB 24 is een van de tien versies die ooit gemaakt zijn voor de James Bond film Spectre. Ze zijn specifiek gemaakt door de Special Vehicle Operations tak van Land Rover en zijn voor de finishing touch nog langs gegaan bij de bekende tuner Bowler. Deze maakt er uiteindelijk deze ultra agressieve Spectre Rover van.

Als je Spectre gezien hebt, wat je ongetwijfeld hebt, dan weet je dat de Spectre Rovers best wat te verduren hebben gekregen. Om een via Sotheby’s te veilen lijkt dan een tikkeltje overbodig. Maar niet in dit geval, want volgens de verkopers heeft deze specifieke pikzwarte Defender alleen maar wat simpele drive-by shots hoeven doen. Er is dus amper mee gereden. Hij is daardoor in perfecte conditie en volledig legaal om de weg mee op te gaan. Een belangrijk punt gezien de gigantische 37-inch banden die direct op de velg zit vastgemaakt met bouten. Er wordt beweerd dat deze hompen rubber de rij-ervaring van de Land Rover stukken beter maakt dan de standaard bandjes. 

Niet geheel verrassend is ook de vering onder handen genomen. Deze is geüpgraded naar Bilstein rally schokdempers welke zijn afgesteld naar Bowler specificaties. Voor de veiligheid is er zowel binnen als buiten een rolkooi te vinden en zijn de Recaro stoelen uitgerust met een 4-punts veiligheidsharnas. Het voorheen standaard motorblok is gekieteld van 120pk naar ongeveer 180pk en 500Nm koppel. Niet geheel nutteloos als je dit gevaarte een beetje van z’n plek wilt krijgen. Een 0-100km/u tijd wordt dan ook niet gegeven.

Mocht je voor je aankoop nog twijfelen over echtheid en dat soort ongein, dan kan Sotheby’s je alle papieren overhandigen waarop zelfs de tijden van de filmshoots van deze auto staan. Ook is hierop precies terug te vinden welke nieuwe onderdelen op de auto te vinden zijn. Je kunt je nu inschrijven om een bod op de auto te plaatsen. Hij heeft geen reserve, dus met een beetje mazzel kop je hem voor een prikkie op de kop.