Ghost in the Shell is een visueel spektakel

exc-599fcd3ee58c62bd0fcc03f4

Scroll this

Na de Japanse horrorfilms moeten nu ook de anime’s geloven aan Hollywood remakes. En oh oh wat waren we met zijn allen in paniek toen miniatuur actrice (ze is 1.60) Scarlett Johansson werd gecast als Major. Het had een Japanse actrice moeten zijn die geen hond kent. Maar Johansson doet het prima als de cyborg agente en weet met haar naam ook nog eens iets meer mensen naar de film te trekken dan een onbekende Japanse dame zou hebben gedaan. De cast is verder zeer internationaal met Deense, Franse en ja hoor ook Japanse acteurs.

De film volgt een iet wat uitgeklede versie van de manga verfilming om het allemaal begrijpelijk te houden voor de kijker die niet alle Stand Alone Complex series heeft gezien. Wat je krijgt een een visueel overdonderende cyberpunk film die ons warm draait voor het langverwachte Blade Runner vervolg dat volgend jaar verschijnt.

De film mist de diepgang van de anime en manga verfilming en wil ook niet filosofisch overkomen zoals Blade Runner dat wel tracht te doen. Het is dus iets platter vermaak maar of dat erg is moet de individuele kijker vooral bepalen. Ghost in the Shell is zeker het kijken waard.