It’s official: zombies zijn uit en bezetene zijn in. Enkele voorbeelden.

exc-58333db1be65941a725b41c4

Scroll this

Filmmaker George Romero maakte in 1968 de eerste echte zombiefilm en daarmee misschien wel direct de beste. Velen volgden: soms goed: Dawn of the Dead (remake 2004), soms grappig: Sean of the Dead (2004) en soms als internationaal succes: de serie The Walking Dead. Nu sukkelt die laatste serie een beetje voort en zijn de zombies al lang vervangen door hele nare mensen met lapjes voor hun oog of een honkbalknuppel met een naam.

Voor wie de levende lijken meer dan zat is, is er gelukkig een uitwijkmogelijkheid. De bezetenheid. Want 43 jaar na The Exorcist zijn het series rond dit thema die vele malen boeiender blijken dan de narigheid die de zombie apocalyps met zich meebrengt. Laat ik de beste voorbeelden eens op een rijtje zetten. Let wel: de meeste zijn niet te zien op de Nederlandse tv dus…….ff torrenten.

The Exorcist

Nee niet die net aangehaalde film maar een heuse tv serie. Klinkt een beetje makkelijk maar is toch best vermakelijk en er zijn bruggetjes naar het origineel. De serie neigt soms iet wat naar de soapy kant maar weet wel te boeien. Het verhaal is simpel: meisje wordt bezeten, familie is niet blij en roept de hulp van een aantal priesters in.

Outcast

Een zeer sfeervolle doch trage serie van de hand van een Robert Kirkman. Kyle Barnes is anders. Hij lijkt achtervolgt te worden door bezeten mensen, zelfs tot in zijn familie. Hij kan hen uitbannen maar dit heeft een direct gevolg op de mensen om hen heen. Zware kost, doch wel smakelijk.

Preacher

Daar waar de 2 eerder genoemde series zichzelf behoorlijk serieus nemen is er in de wereld van Preacher’s hoofdpersonage Jesse Custer ruimte voor humor. Vaak macaber en bizar, maar lachen doe je. Een ongekende kracht zoekt een huis in Prediker Custer. Deze weinig gemotiveerde voormalig crimineel ontdekt stap voor stap wat deze kracht hem brengt samen met zijn soort van exvriendin en zuipschuit vampier. Klinkt bizar, is het ook maar is vooral zeer vermakelijk.

Ash vs Evil Dead

Cultheld Bruce Cambell is terug in de rol die hem eeuwige, twijfelachtig roem gaf. Die van Ash: inclusief shotgun en kettingzaag bindt hij tegen wil en dank de strijd aan met demonen van het soort die je verwacht uit de Evil Dead-films. Ook de gorigheid is ruimschoots aanwezig. Maar niet op een tot pulpgeslagen hoofdrolspeler manier, maar juist hilarisch.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *