Apple Pro Display moet schoongemaakt worden met speciaal Apple-doekje

Scroll this

Vanaf vandaag kun je het Apple Pro Display XDR met nanotextuur voor duizenden euro’s aanschaffen. En die monitor is zo speciaal dat je hem alleen mag schoonmaken met een speciaal Apple-doekje.

Apple Pro Display XDR Nano

Na jaren en jaren wachten komt Apple vandaag eindelijk over de brug met een nieuwe Mac Pro, ook wel de kaasschaaf genoemd. Tegelijkertijd lanceert de techreus uit Cupertino een bijpassende monitor. Eén waarvan je de 32‑inch Retina 6K beeldkwaliteit ‘moet zien om hem te geloven.’ Vermoedelijk moet je de prijs ook twee keer zien om het te geloven, want voor minder dan €5,499 wisselt zo’n Apple Pro Display XDR niet van eigenaar. En dan heb je nog niet eens de versie met de matte nanotextuur. Neem je die, dan kost dat je €6.499. En die mag je hem niet eens schoonmaken met een normaal doekje.

Erg gevoelig

Nee, Apple heeft hiervoor een speciale ‘dry polishing cloth’ uitgevonden. Die hoef je gelukkig niet los te kopen, hij zit gewoon in de doos. Maar deze speciale ‘dry polishing cloth’ is direct een waardevol bezit, want het is het enige doekje waarmee het scherm met nanotextuur gereinigd mag worden. Waarom dat zo is laat Apple helaas niet weten, maar vermoedelijk heeft het iets te maken met het glas dat tot op nano-structuur is gegraveerd. Deze gravering is blijkbaar erg gevoelig voor een normaal microvezeldoekje en wat water. Iets waar je doorgaans je monitor zonder problemen mee schoon krijgt. Het schoonmaken van het Apple-doekje is dan weer verrassend simpel: gewoon afspoelen met afwasmiddel en minimaal 24 uur laten drogen.

Nu zijn Apple-producten bij de lancering vaak lastig te verkrijgen, maar dit speciale doekje spant daarin de kroon. Hij is namelijk helemaal niet los te verkrijgen. Ben je hem kwijt, of is hij simpelweg versleten, dan moet je contact opnemen met de klantenservice van Apple om een nieuwe aan te vragen.

Apple Pro Stand

Nergens neerzetten

Ook leuk om te weten: de Apple Pro Display kun je los kopen, maar dan kun je hem nergens neerzetten of ophangen. Tim Cook, CEO van Apple, vond het een goed idee om de standaard, of de muurbeugel los te verkopen. Ook tegen typische Apple-prijzen. De standaard kost, schrik niet, €1.079,-. De muurbeugel is relatief goedkoop, die heb je al in huis voor €219,-