BrewDog introduceert vegan hamburger met vlees

Scroll this

BrewDog heeft iets nieuws bedacht: de hybrid burger. Dit is een hamburger die bijna volledig vegan is, maar toch vlees bevat. Wat is hier gaande?

Je kent BrewDog van hun craft beers en waarschijnlijk ook van hun marketingstunts. Zo hebben ze bier gebrouwen op de bodem van de oceaan en reden ze met een tank door de straten van Londen. Allemaal om aandacht te richten op zichzelf. En nu lijkt het alsof ze weer zoiets doen, al is dat het volgens de brouwer helemaal niet. BrewDog serveert vanaf nu namelijk een Hybrid Burger in haar restaurants.

Groenvoer

Wat die Hybrid Burger precies is? Dat zal ik je eens haarfijn uitleggen. Het is in essentie eigenlijk een burger die volledig vegan is. Dat wil zeggen dat alle ingrediënten geschikt zijn voor de grazers onder ons. Het broodje is zelfs met matcha bewerkt om hem een mooi groen kleurtje te geven (Instagrammers opgelet!). Daarbij vinden we een flinke sloot geraspte uien, een rösti, wat gras, gesmolten vegan kaas en wat saus. Het grote verschil is dat de patty niet helemaal van groenvoer gemaakt is. Hij bestaat uit 50% Beyond Meat (het vegan alternatief voor vlees) en 50% vlees met een gegarandeerd goede achtergrond. Oftewel vlees van vee dat een goed leven gehad heeft.

Hybrid Burger van Brewdog

De Hybrid Burger is dus een gulden middenweg die op het eerste oog eigenlijk voor niemand aantrekkelijk is. Vegans kunnen hem niet eten, want er zit vlees in, en vleeseters willen vlees, dus die bestellen de echte hamburger. Maar BrewDog gooit deze bizarre creatie niet zomaar op het menu, volgens hen is het namelijk zo dat veel mensen willen minderen met het eten van vlees. Deze burger is dan ook een goede manier om dit flexitariërkamp tegemoet te komen. Ze kunnen genieten van een goede burger, met vlees, maar simpelweg met wat minder vlees.

Milieu

De brouwer redeneert ook dat het goed is voor het milieu. Elk grammetje dat we minder aan vlees eten, is een stap in de goede richting als we hen mogen geloven. Of je het daarmee eens bent, laat ik aan jou. Hoe BrewDog dit ook presenteert, het is ten alle tijden een beter en milieuvriendelijker alternatief dan een burger happen bij een of andere fastfoodketen. En daar komt nog eens bij dat je er gelijk een lekker biertje bij kunt scoren. Win-win, toch?