Ein.de.lijk. Een Sonos speaker voor buiten

Scroll this

Sonos is vooral bekend van de speakers die je binnen kunt gebruiken, maar buiten in de regen deden ze het niet zo goed meer. Tot nu, want het merk komt met de Sonos Move. Een draagbare, regenbestendige echt draadloze speaker.

Sonos Move op terras

Ja, ook ik heb Sonos speakers thuis. En ja, ook ik praat ermee. Google Assistent luistert me constant af via de Sonos Beam, maar dat is niet waar ik me aan stoor. Ik stoor me aan het feit dat de draadloze Ones nog steeds vast zitten aan een stroomdraadje. Even in de tuin zitten met een muziekje gaat niet. Dan komt de kleine Bluetooth speaker weer uit z’n holletje.

Move

Maar vanaf nu is dat blijkbaar niet meer nodig, want Sonos komt met de Move. Een echt draadloze speaker van het merk. Werd een keertje tijd ook. Maar goed, de Sonos Move, wat is dat voor een ding? Simpel gezegd een Sonos speaker, maar dan met een batterij in plaats van een stroomdraadje. En zoals je van De fabrikant verwacht is er bij de Move aan vrijwel alles gedacht.

Sonos Move voorkant

Zo heeft de draadloze speaker niet alleen WiFi, maar ook Bluetooth. Binnenshuis verbindt ie automatisch met je draadloze netwerk, en als je buiten bereik bent schakelt hij over op Bluetooth. Daarnaast houdt de accu het ongeveer 10 uur vol als je muziek afspeelt. Hij kan via zijn docking station, of usb-c opgeladen worden.

Far field microfoons

En ook qua techniek zit het wel snor. Twee versterkers sturen meerdere drivers aan. Een daarvan is een naar beneden gerichte tweeter, een andere is een midwoofer voor de lage tonen. Ook heeft hij twee far field microfoons zodat de Move je spraakcommando’s ook van ver kan verstaan. En natuurlijk kan de geluidservaring ook ,er True Tone afgeregeld worden. Kortom, hij kan perfect geplaatst worden tussen de rest van je speakers van dit merk.

Sonos Move achterkant

En als die dure techniek wordt beschermd door een IP56-rating. Dat houdt in dat je de Sonos Move eigenlijk overal behalve onder water kunt gebruiken. Het ding is zandkorrels en regenbuien bestendig.

Kopen? Dat kan, al duurt de levering iets langer dan normaal. Kosten? Niet heel goedkoop, maar dat is al het Sonos-spul sowieso niet. De Sonos Move kost je een rib en een paar kwartjes. Oftewel €399,-

Sonos Move