Call of Duty Warzone’s nieuwe map gaat terug naar 1980

Scroll this

Call of Duty Warzone gaat terug in de tijd. Nadat Verdansk genuked wordt, gaan we met z’n allen naar 1980. Dat blijkt uit een gelekte video.

De mid-season update voor Warzone is net geweest en was geen kleintje (meer dan 50GB). Hij heeft dan ook flink wat gevolgen voor de game. Naast dat er weer allemaal nieuwe bugs te vinden zijn – de Stim Glitch is voor de 7de keer terug – zitten er in het pakket ook allemaal nieuwe textures die nog niet te gebruiken zijn. Vermoedelijk zijn die voor de nieuwe map die na het onaangekondigde, maar toch verwachtte Nuke-event zijn intrede gaat doen. Wat die map gaat zijn weten we nu ook aan de hand van een gelekte video.

Nieuwe Warzone map

In de vroege ochtend van 1 april lekte er via Twitter een video het internet op. Daarin kondigde Activision de langverwachte nieuwe Warzone map aan. De video was nog in pre-productie, want alle special effects waren nog niet toegevoegd. Maar het nieuwe Verdansk was al wel goed in beeld. Ja, dat lees je goed: een nieuwe versie van Verdansk. Het lijkt erop dat we na de zombie-invasie en de gelanceerde nukes met tijdmachines teruggaan naar de een nieuwe oude versie van de map waar we het nu al meer dan een jaar mee doen. De enige verandering: Warzone krijgt de setting van Black Ops Cold War: de jaren 80…

Call of Duty Warzone Nukes

Gelekte video

Die video kunnen we helaas hier niet tonen. We hebben niet zoveel zin om duizenden Euro’s aan schadevergoeding te betalen aan Activision. Maar als je hier klikt, dan heb je kans om hem te zien. Niet doorvertellen.

Ondanks dat we dus geen aan elkaar geplakte Black Ops maps krijgen en we gewoon in Verdansk op elkaar blijven schieten, kun je toch wat grote veranderingen verwachten. Heel Call of Duty Warzone gaat tientallen jaren terug in de tijd. Naar een tijd waarin de Dam en het Stadion van Verdansk er nog niet waren. Die laatste was al wel in aanbouw. Downtown zal iets minder Sniper Alley worden, want in 1980 waren daar minder hoge gebouwen Ook TV Station ondergaat ook een drastische verandering.

Of de game meer veranderingen zal ondergaan weten we nog niet. Het zou zomaar kunnen dat bepaalde Warzone wapens zullen verdwijnen omdat ze simpelweg nog niet bestonden in de jaren 80. Voor nu blijft dat vooral speculeren. In de aankomende paar weken zullen we snel meer leren over de nieuwe setting en de impact die het gaat hebben op Call of Duty Warzone.

Dreigementen

Activision was er na het lek snel bij en begon delers van de video te dreigen met vermoedelijke grote consequenties als ze de video niet offline haalden. Maar aangezien dit het internet is, ging de video als een lopend vuurtje rond en had iedereen zijn mening alweer klaar. Het overgrote deel daarvan was natuurlijk niet zo blij. De hype naar het Nuke-event en de daar omheen hangende geruchten deden vermoeden dat Call of Duty Warzone eindelijk een compleet nieuwe map zou krijgen. Nu blijkt helaas dat niets minder waar is. Tenzij het een heel uitgebreide 1 april grap is natuurlijk. Raven Software heeft wel eens vreemdere dingen gedaan…