Call of Duty Warzone wordt overlopen door zombies

Scroll this

Call of Duty Warzone kreeg begin dit seizoen te maken met een gestrand schip vol zombies. Die plaag grijpt nu langzaam maar zeker om zich heen met een vermoedelijk explosief einde.

Met de introductie van Season Two strandde er een groot vrachtschip op de kust van Verdansk, Call of Duty Warzone’s map, aan. Het gebroken schip bleek vol te zitten met zombies die, als je er 40 van doodde, een speciale keycard dropte waarmee spelers toegang kregen tot een speciale kist en daarmee een legendarisch gasmasker konden verkrijgen.

Warzone update

Of je nu wel of niet blij wordt van zombies in Warzone maakt ontwikkelaar Raven Software niets uit. Je hebt het er maar mee te doen. Sterker nog, de plaag wordt nog erger. Sinds de laatste kleine update hebben de ondoden zich verkast naar de Prison. Daar is nu weer hetzelfde spelletje gaande: dood 40 zombies, krijg een kaart en een gouden gasmasker.

Call of Duty Warzone Prison in Verdansk

Deze ontwikkeling geeft aan dat Verdansk, zoals de geruchten al laten weten, geen lang leven meer heeft. De Warzone map zou volgens Twitteraars eind deze maand door exploderende nukes verwoest worden. Verdansk zou tegen die tijd bijna helemaal vol met zombies moeten zitten. De enige oplossing daartegen is de nukes lanceren die je nu op meerdere plaatsen op de map kunt vinden (hint: ze zaten verstopt onder de monumenten). Of Verdansk daardoor helemaal onspeelbaar wordt moeten we nog zien. Voor nu lijkt het erop dat we bij de introductie van Season Three overgaan op een nieuwe map.

Cold War

Deze nieuwe map bestaat vermoedelijk uit aan elkaar geregen Firebase-maps uit Call of Duty: Cold War. Hierover verschenen eerder dit jaar al meerdere leaks van lui die boven een Firebase map hingen en ineens een hele grote map konden bekijken. Tel daarbij op dat Call of Duty Warzone alweer meer dan een jaar oud is, Verdansk zo’n beetje grijs gespeeld is en spelers al langer vragen naar een nieuwe map, en je hebt een nieuw gerucht in handen.

Of dit allemaal waar is weten alleen lui binnen de muren bij Raven Software en Activision. Wij, de plebs, moeten wachten tot ergens april of mei. Dan loopt Season Two af en zullen we meemaken of we afscheid moeten nemen van het oude vertrouwde Verdansk.

Warzone Aug Loadout

Wapen stats

In ander nieuws: Raven Software heeft met de ingang va niet huidige seizoen flinke stappen gemaakt met het verbeteren van de Cold War wapens in Warzone. Niet alleen kloppen de stats (voor het grootste gedeelte) in de game nu ook bij wat er gebeurt als je schiet, ook hebben ze de suppressors aangepast zodat alle Cold War wapens ook daadwerkelijk te gebruiken zijn. That being said, we zijn er nog lang niet, want zoals we weten is de meta nu de AUG en FFAR die beide ietwat overpowered zijn en dus wel weer een nerfje of 2 kunnen gebruiken. Maar dat ter zijde, we hebben nu waarschijnlijk de meest gebalanceerde Call of Duty Warzone ervaring ooit! Hopelijk verpest de nieuwe map dat niet. Waarschijnlijk wel, maar we kunnen blijven hopen…