Op vakantie tijdens de Coronacrisis? Dit zijn je opties

Scroll this

Opgehokt tussen de kuchende medepassagiers in het vliegtuig of in de trein op vakantie gaan? Dat gaat hem niet worden. Gelukkig zijn er andere opties.

De Coronacrisis gooit een hoop roet in het eten voor veel mensen. We zitten opgesloten in onze huizen en mogen eigenlijk alleen naar buiten voor werk of boodschappen. En dat terwijl de vakantietijd eraan zit te komen. Maar die hoef je niet te cancellen, want je kunt best op pad gaan zolang je maar 1,5 meter afstand van vreemde, kuchende mensen houdt.

Die beperking houdt in dat een vliegvakantie of een stedentrip met de trein erg lastig wordt. Schouder aan schouder met een onbekende medepassagier is niet de bedoeling. Wat kun je dan wel doen? Met de auto op vakantie naar een afgelegen plek. Een huisje in de middle of nowhere in Noorwegen bijvoorbeeld. Of je gaat ergens in een bos in je tent slapen. Opties genoeg, je moet alleen even creatief nadenken.

Vakantie tent in bos

Geen auto

Maar hoe kom je daar als je niet naast vreemde mensen mag zitten. Simpel: met de auto. Bijkomend voordeel is dat je er dan gelijk een epische roadtrip door een verlaten wereld van kan maken. En nee, daar hoef je niet per se je eigen auto voor te gebruiken. Je kunt er eentje huren of via een shortlease privé-constructie bijvoorbeeld. Dan huur/lease je een auto voor een maandje, of hoe lang jouw avontuur ook mag duren, en lever je hem daarna weer in.

Nu snappen wij ook wel dat je niet met een Peugeot 106 een maand op pad gaat, dat zouden we zelf ook niet doen. Niet alleen pas je zelf amper in zo’n brikkie, laat staan dat je ook nog eens al je spullen erin moet proppen. Een betere oplossing is dan bijvoorbeeld een bus (te krijgen bij Supershortlease, ook bruikbaar voor je bedrijf na je vakantie). Dan hoef je geen tent mee te nemen, maar kan je gewoon je matras achterin gooien waardoor je je eigen mobiele slaapkamer hebt. Hoe handig!

Vakantie bus

Alternatieven

Natuurlijk zijn er nog meer alternatieven. Er zal niemand zijn die je tegenhoudt als je vanuit je woning met een rugzak op naar Santiago de Compostela begin te lopen. Er zullen vast meer mensen zijn die dat doen. Ook rond de wereld fietsen is nog steeds niet verboden. Maar de reden dat we die twee niet aanhalen is omdat deze methodes van vervoer niet bepaald comfortabel zijn (denk eens aan de zadelpijn…). Het moet een vakantie zijn, niet een lijdensweg.

Op vakantie in een auto doen we met z’n allen al jaren en zeker nu kan het een mooie uitkomst zijn om toch even er tussenuit te knijpen. Om even uit de bekende vier muren van je eigen huis te ontsnappen. Let alleen wel goed op je bestemming. Sommige landen hebben de grenzen (nog) op slot en veel vakantiehuisjes/campings accepteren geen boekingen meer. Daarnaast zijn er ook landen waar je gearresteerd wordt als je op straat loopt.

Maar tegelijkertijd zijn er veel landen waar je vrij mag kamperen, en parkeren mag je overal. Kortom, met een beetje creativiteit kan je ook dit jaar gewoon op vakantie.

(Dit artikel is in samenwerking met Supershortlease tot stand gekomen)