Tips: nooit meer een brandende anus na pittig eten

Scroll this

Het is lekker als je kunt genieten van een flinke lading gigantisch pittig eten. Het is alleen zo jammer dat je er de volgende dag nog een keer van moet ‘genieten’. Bij de eerste trip naar de wc bedankt je anus je vriendelijk voor het diner van de dag ervoor door zichzelf flink te laten voelen. Gelukkig hoeft dat niet meer als je de volgende tips opvolgt.

Maar waarom staat je anus in de fik de dag nadat jij lekker hebt zitten eten? Dat komt simpel gezegd doordat het spul dat jouw eten zo pittig maakt niet door het lichaam verwerkt wordt. Dat betekent dus dat alle hot sauce die jij verorbert, vrijwel onveranderd aan de andere kant van jouw lichaam er weer uit komt. En omdat je sterretje nogal veel zenuwuiteindes bevat voel je dat zo goed. Heb je een spastische darm, aambeien of een andere aandoening in die regio, dan kun je er zelfs meer last van hebben.

Omdat je zelf ook al weet dat je dat bord hotwings met extra hot sauce de volgende keer toch niet laat staan, vind je hieronder een aantal tips om de poepertpijn van de volgende dag niet te hoeven doorstaan.

Tip 1: Veeg je kont af

Hopelijk deed je dit al, maar voor het geval dat dit je niet is bijgebracht, halen we het nog maar even aan. Om zo min mogelijk pijn te voelen is het goed om je anus zo droog en schoon mogelijk te houden. Was de regio daarom met een milde zeep en smeer het in met een verzachtende crème. Het klinkt als een flink karwei, maar het is de simpelste oplossing. Nu snappen wij ook wel dat je echt niet elke keer je reet uitgebreid gaat staan wassen en daarom zijn de volgende twee tips wat praktischer.

Tip 2: Pas je menu aan

Houd een oogje op de etenswaren die zowel pittig als vet zijn. Dit zijn bijvoorbeeld dingen zoals hotwings die verdrinken in de hot sauce en verschillende Mexicaanse gerechten met veel kaas en sriracha. De grote hoeveelheid vet is sowieso al een probleem voor de vertering, maar de stoffen die het lichaam aanmaakt om dit te verwerken zijn nog eens extra irriterend voor jouw binnenkant. Tel daarbij de grote hoeveelheid pittig eten op en je hebt een extra dodelijke cocktail voor de volgende dag. Nu kun je dit een beetje verminderen door extra vezels naar binnen te werken. Hierdoor kan je pens het eerder gegeten voedsel wat beter verwerken en zal de pijn aanzienlijk minder zijn.

Tip 3: Eet drie weken achter elkaar chili pepers

Ja, ook bij het eten van spicy food gaat het gezegde “oefening baart kunst” op. Je moet er wel drie weken voor door de hel gaan, maar daarna is jouw kontgat burn-proof. Het idee hierachter is dat je door je het vele pittige poepen je kontgat als het ware ongevoelig maakt voor de hete stofjes. Klinkt cool, maar houdt er rekening mee voordat dat gebeurt je eerst door drie weken van pijn moet gaan. Pijn die vele malen erger is dan normaal. In die drie weken zal jouw sterretje namelijk hyper-gevoelig worden. Dit komt door de extreme stimulans en het vakere poepen. Maar goed, je moet er ook wel iets voor over hebben om nooit meer met brandende anus door pittig eten rond te lopen