Lagavulin is terug met z’n rokerigste whisky ooit: de Lagavulin Offerman Edition 3: Charred Oak Cask

Lagavulin Offerman Edition: Charred Oak Cask

Scroll this

Het is weer die tijd van het jaar dat Lagavulin me even hebberig als kwaad gelukkig maakt. Er komt een nieuwe Offerman Edition en die kunnen we hier niet wel kopen. Verdomme.

Acteur Nick Offerman werkt al jaren samen met whisky distilleerderij Lagavulin. Samen maken ze enkele van de populairste whisky’s die er van Lagavulin te krijgen zijn. Niet zo gek dus dat ze het trucje nu voor de derde keer herhalen. 

De Lagavulin Offerman Edition III: Charred Oak Cask is toch ietwat anders dan de voorgaande edities. De eerste had alleen een unieke leeftijd, de tweede was gedeeltelijk gelagerd op Guinness-vaten en de nieuwste editie heeft een beetje van beide. Het is een 11 jarige whisky gelagerd op extra gebrande vaten. Dat moet ervoor zorgen dat dit de rokerigste Lagavulin ooit is.

Lagavulin Offerman Edition: Charred Oak Cask
Lagavulin Offerman Edition: Charred Oak Cask Beeld: Lagavulin

Maar of dat echt waar is, zullen we in Nederland waarschijnlijk nooit weten. Net als de voorgaande immens populaire Offerman Editions komt ook deze versie weer niet naar Europa. Hoe vaak ik ook mail, bel of reageer op instagram posts, Lagavulin gaat niet overstag. Maar, beste mensen bij Diageo, we blijven volhouden.

UPDATE: Dat volhouden heeft nut gehad! Lagavulin is overstag en biedt de 11 jarige Offerman Edition aan in Nederland. Kost je net geen 95 euro, want, ja waarom eigenlijk? Bestellen kan via het eigen verkoopkanaal Malts.com.

Maar wat je wel kunt kopen is een 7-jarige Jazz-editie. Geen extra rokerige versie met Levende Legende Ron Swanson op de fles, maar een simpele 7-jarige Lagavulin voor 114 euro. Je dacht toch niet dat deze ‘special edition’ goedkoop zou zijn?

Maar ondanks het feit dat deze rokerigste Lagavulin ooit waarschijnlijk nooit in je kast komt te staan, zijn er nog genoeg andere rokerige whisky’s die een aankoop waard zijn.

Nick Offerman
Nick Offerman. Beeld: Lagavulin

En mocht je nog niet bekend zijn met Lagavulin, ga je dan schamen. Vervolgens mag je dit artikel lezen zodat je weet welke fles je NU moet bestellen, en met welke flessen je je verslaving kunt uitbreiden. 

Hoewel we in Nederland dus geen Lagavulin Offerman Edition: Charred Oak Cask zullen krijgen, mogen we toch genieten van de awesome trailer voor de whisky.