Deze speciale Lagavulin smaakt als een legendarische tattoo

Lagavulin 'The Ink of Legends"

Scroll this

Kunst en Lagavulin komen dit jaar samen in de special release ‘The Ink of Legends’. De kunst op 12 jarige whisky verwijst naar de eeuwenoude kunst van het tatoeëren.

Het is inmiddels een langlopende traditie van destilleerder Lagavulin (en anderen onder de vleugels van Dieageo) om elk jaar in september/oktober een aantal speciale versies whisky’s uit te brengen. En dus ook dit jaar wordt het feestje weer uitgebracht. De dames en heren die dagelijks op Islay aan het goddelijke nectar werken, dachten dat het dit jaar slim was om een verwijzing naar legendes te doen. Of eigenlijk naar de tatoeages die legendes hebben. Wie of wat die legendes zijn…

Nee, ik zie de link tussen whisky en huidinkt ook niet, maar volgens Lagavulin staat het gelijk aan een extra rokerige smaak. Iets was bij de voorgaande edities ook al terugkwam. Voor de volledigheid heb je hier de hele beschrijving van de destilleerder: “Lagavulin’s “The Ink of Legends” is afgewerkt in een verschillende Don Julio Añejo-tequilavaten, eert de oude kunst van tatoeages en gerenommeerde rokerigheid van Lagavulin.”

Op de verpakking is nog te lezen dat het hier om fles op volle ‘natural cask strength’ gaat. Wat inhoudt dat je een dram van 56,4 procent alcohol kunt gaan wegtikken. Of een druppeltje water waarschijnlijk geen kwaad kan. Daarnaast zou je ook hinten van sappige pruimen en kruiden moeten kunnen terugvinden.

De fles moet vanaf 1 oktober te verkrijgen zijn bij je lokale slijter, of via Dieageo’s eigen verkoopkanaal Malts.com. En daar loop je ook dit jaar weer tegen nog een onderdeel van deze traditie van speciale editie’s aan: een nog hogere prijs. Dit jaar mag je bijna 200 euro neertikken voor deze speciale Lagavulin. Daar kun je ook meerdere flessen 8, 10 of 16-jarige Laga’s van kopen.

Lagavulin 'The Ink of Legends"
Lagavulin ‘The Ink of Legends”