The Shallows: stiekem de beste film van 2016

exc-584461309f7456bcf358581d

Scroll this

Wat!?! Nee inderdaad, dit jaar geen prijs voor een Roemeense zwart/wit film over de relatie tussen een homosexuele duif en een transgender huismus. Dit jaar gaan we voor het simpele gegeven: meisje versus haai. Dat dit meisje Blake Lively is en het geen straf is om naar te kijken helpt mee, maar het is echt de film die alle eer verdient.

De heldin gaat surfen op een verlaten strandje in Zuid Amerika en komt daar de humeurige grote witte haai tegen. Ze komt vast te zitten op een een kleine rotspartij tientalle meters verwijderd van het strand. Niet geheel onbelangrijk is dat deze rots bij vloed volledig verdwijnt onder water. Wat doe je dan. Je hebt geen wapens, geen boot, niets.

Je kunt geen film over haaien maken zonder de koning van het genre te noemen. Ik heb het natuurlijk over Steven Spielberg’s Jaws. Maar daar waar Spielberg in Jaws vooral zijn best in de tweede helft van de film om de kijker te omsingelen met water, is het veilige strand in The Shallows non-stop op tientallen meters verwijderd van de heldin.Wat volgt is een kat en muisspel die er voor zorgt dat je op het puntje van je stoel gaat en vooral blijft zitten.

The Shallows is vanaf 21 december verkrijgbaar op DVD & Blu-Ray

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *