Red Sparrow stelt teleur

exc-5af357bb70a6adbb116658c3

Scroll this

Veel bekende sterren duiken minstens een keer op in hun eigen spionage film. Brad Pitt had Spy Game, Angelina Jolie speelde in Salt, Charlize Theron schopte flink kont in Atomic Blonde. Nu is er Red Sparrow met Jennifer Lawrence. Je weet wel die actrice die beroemd werd via The Hunger Games films maar daarna nooit meer echt een goede rol heeft weten te spelen.

Het is een bizarre film over een ballerina die geronseld wordt door de Russische geheime dienst. Haar training bestaat voornamelijk uit seksuele vernedering. ‘Whore school’ zoals Lawrence het zelf noemt in de film. Hoewel je je kunt voorstellen dat dergelijke
handelingen ingezet worden in het spionnen leven, legt de film hier zoveel nadruk op dat het eerst schokkend is, daarna storend en even later gewoon lachwekkend. Oh en naast alle seksuele flauwekul zijn die Russische accenten gewoonweg irritant.

Jennifer Lawrence mag dan de it-girl van Hollywood zijn. Het kiezen van rollen is niet haar sterkste punt. Tuurlijk de rol van Katniss Everdeen was haar op het lijf geschreven en kreeg ze ooit een oscar maar zelfs die was niet helemaal verdiend. Lawrence is zeker niet slecht. De meeste films waarin ze haar opwachting maakt helaas wel. Voor een betere spionnenfilm kun je beter Atomic Blonde nog een keer opzetten.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *