Hertog Jan Het Weerzien: thuis bier drinken en tegelijk de horeca steunen

Scroll this

Hertog Jan Het Weerzien is een speciaal bier waarmee jij de horeca kunt steunen zonder een terras van dichtbij te hoeven zien. Hoe de brouwer dat doet, lees je hier.

Hertog Jan is al sinds jaar en dag het pils waar ik naar grijp als ik een kwalitatief lekker biertje wil. Ook de speciale bieren van de brouwer vinden vaak hun weg naar mijn koelkast, voorraadkast of stoofpotje (Grand Prestige gaat heel goed met rundvlees). De Brabantse brouwer is daarnaast ook niet bang voor een extra speciale uitgave meer of minder. Naast de bekende Vatgerijpt serie komt het nu bijvoorbeeld met ‘Het Weerzien’. Een Kölsche Weiss die exclusief bij de Hertog te koop is.

Het Weerzien

Hertog Jan Het Weerzien is namelijk met een speciale missie gebrouwen: de noodlijdende Horeca financieel steunen. De opbrengst van elk verkocht flesje Weerzien gaat namelijk indirect naar de kroeg bij jou in de buurt die jou normaliter een heerlijke goudgele rakker inschenkt. Ik zeg expres indirect omdat Hertog Jan al het geld in eigen zak steekt. En nee, dat is niet gierig, want Jan betaalt hiermee zijn eigen vaten pils af. Deze vaten gaan dan gratis naar uitbaters die het weer kunnen verkopen voor 100% winst.

Hertog Jan Het Weerzien vierpack

Nu is het bovenstaande al genoeg reden om Hertog Jan Het Weerzien te kopen natuurlijk. Maar het helpt ook zeker dat het speciale bier zeer goed te pruimen is. De Kölsche Weiss heeft een goede stevige moutige body die wordt geholpen met een heerlijk frisse afdronk met lichte hoptonen. Geen idee waar ik het over heb? Denk aan een mix tussen de Hertog Jan pilsner en de Weizener, dan kom je heel erg in de buurt. En met zijn 4,5% alcohol geeft hij je niet na één flesje al een nekslag als je lekker in het zonnetje zit.

Exclusief

Zoals ik al vertelde is Hertog Jan Weizener exclusief in de webshop van de brouwer te krijgen. Dat is niet om het jou moeilijk te maken. Dat is om zoveel mogelijk van de opbrengst daadwerkelijk bij de horeca te krijgen. Er zit immer geen Appie Heijn tussen die nog een de helft van je omzet afsnoept.

Bestellen gaat per vier flesjes voor €10. Als je wat meer setjes koopt zit je al snel op een bedrag (€50+)waarbij verzending gratis is. Dat is mooi meegenomen. En geef nou toe, was je echt van plan in de rij te gaan staan voor een terras terwijl je ook gewoon je vrienden in je tuin kunt weerzien met een lekker biertje? Nee toch?