Na hoeveel kopjes koffie ga jij dood? Bereken het zelf

Scroll naar beneden

Als je een beetje leeft zoals de gemiddelde Nederlander, dan drink je flink wat bakjes koffie per dag. Maar wist je dat het drankje ook dodelijk kan zijn?

Een beetje mens heeft dagelijks een paar bakjes pleur nodig om überhaupt op te kunnen starten. We noemen het geen verslaving, maar gewoon lekker. De gemiddelde Nederlander houdt het op (maar) drie bakkies per dag en dat is allemaal leuk en aardig, want aan koffie worden een hoop gezondheidsvoordelen toegeschreven. Maar zoals met alles, kan je aan een bepaalde hoeveelheid sterven. Zelfs simpel water kan dodelijk zijn. Sterker nog, het is ’s werelds dodelijkste vloeistof ooit!

Cafeïne

Maar goed, terug naar de koffie, want die doodt ook jou als je niet oppast. En dan heb ik het hier niet over de cafeïnevrije variant, want die is even schadelijk als een lekke fietsband. Plus als je dat kunt drinken, dan ben je waarschijnlijk toch al dood van binnen. Nee, een kopje zwart goud moet juist cafeïne bevatten om een beetje dodelijk te kunnen zijn. Gelukkig heb je zelf in de hand wanneer dit gebeurt en kun je een vroegtijdig overlijden dus ook voorkomen.

Calculator

Het precieze punt waarop jouw dagelijkse oppepper jou omlegt kun je heel makkelijk berekenen met een speciale tool. Op de Caffeine Calculator kun je specifieke drankje naar keuze invullen en de tool berekent hoeveel bakkies er nodig zijn om je om te leggen. In mijn geval zou ik 94,2 bakjes van 236 ml moeten wegtikken. Dat is 22,2 liter. Ik heb het vage vermoeden dat ik met mijn bovengemiddelde dagelijkse koffie-inname nog wel veilig zit.

Ben je nu toch bang dat je dood gaat door een bakkie koffie teveel? Stap dan over op bier! Dat is ook heel gezond en je kunt het ook nog eens op hele leuke locaties drinken!

Submit a comment