Leffe Blond 0.0%: abdijbier nu ook alcoholvrij

exc-5ca78d4c8165f5f126fcc727

Scroll this

Alcoholvrij-, of alcoholarm bier wordt steeds populairder en dat is goed, want dat betekent dat we als BOB niet meer de hele avond aan cola of nat karton (alcoholvrij pils) hoeven. Als niet-alcomobilisten hebben we tegenwoordig de keuze uit IPA’s, stouts, zuurbiertjes (Gose) en ga zo maar door. Maar de Abdijbieren bleven een beetje achter. Tot nu dan, want Leffe heeft het op zich genomen om ook op de alcoholvrije-hype train te springen door hun Blond als 0.0 op de Nederlandse markt te brengen. Daarmee is het de eerste brouwerij die een alcoholvrij abdijbier produceert.

De alcoholvrij-hype is al sinds 2010 gaande en maakte tot 2017 een immense groei van 285% (!) door. Het is daarom extra vreemd dat de craft beer en/of speciaalbierbrouwers er nog zo lang over hebben gedaan om ook wat smaak in deze tak van bier te brengen. De 0.0tjes van de normale grote brouwerijen zijn doorgaans nogal smaakloos, of met allerlei neppe smaakstoffen op ‘smaak’ gebracht. Gelukkig wordt ook het aanbod alcoholvrij bier steeds breder en breder. Neem maar eens een kijkje in je lokale supermarkt en je zult versteld staan van hoeveel keuze er is. Het is nu dus geen straf meer om een avondje zonder alcohol te moeten doen terwijl je maten zich helemaal bezatten. De smaak van het bier is er tegenwoordig niet minder om.

De Leffe Blond 0.0% begin dit jaar in België al geïntroduceerd en is vanaf eind april op terrasjes in Nederland verkrijgbaar. Thuis drinken kan vanaf juli, want dan staat het in de supermarktschappen. Geen zin in alcoholloos bier? Bestel dan Metallica’s bier.